Динкић: Завршавам свој мандат са уведеном нултом толеранцијом на неплаћање пореза

„Ја ћу завршити овај министарски мандат са комплетно уведеном нултом толеранцијом на неплаћање пореза у држави. Следеће недеље ниједно предузеће неће бити у статусу пореског дужника. Или ће плаћати порез, или ће бити блокирани или ће бити у статусу репрограмирања дуга“, изјавио је данас у Крагујевцу министар финансија и привреде Млађан Динкић.

„Понављамо да је нулта толеранција на неплаћање пореза уведена како би се увела пореска дисциплина у земљи и она важи за све, без изузетака“, нагласио је Динкић.

Осврнувши се питање пореских дуговања компаније Симпо, Динкић је поручио да та компанија треба да почне да се понаша у складу са законом, као и сва остала приватна предузећа која редовно плаћају своје пореске обавезе.

„Компанија Симпо већ годнама не плаћа порезе, пре 4 године су обманули министарство и Владу Србије да се налазе у процесу реорганизације и проналажења стратешког партнера којег заправо и нису тражили, а затим су пре два дана обманули јавност да нису добили опомену Пореске управе, што је лако демантовати јер постоји копија те опомене“, изјавио је Динкић.

Министар Динкић је казао да је компанија Галеника исказала спремност да регулише свој порески дуг и да су ушли у тај процес који би требало да буде завршен у року од неколико дана.