Динкић: Уз нове инвеститоре, модернизацију пољопривреде и покретање домаћих фабрика направићемо преокрет

„Влада Србије ће подржати свакога ко инвестира више од 10 милиона евра и запосли више од 200 нових радника ослобођањем плаћања пореза на профит у периоду од 10 година“, изјавио је данас министар финансија и привреде Млађан Динкић.

Он се у Јагодини састао са представницима мултинационалне компаније Вибак која на пролеће започиње изградњу капитално интезивне инвестиције, до сада највеће у том граду, која ће запослити између 200 и 300 радника, а у две фазе уложиће укупно између 30 и 50 милиона евра.

„Подржаћемо све капитално интезивне инвестиције, и очекујемо да се уговор потпише почетком марта, а да изградња крене већ на пролеће“, најавио је министар Динкић и додао да ће држава подржати инвестицију и у складу са Програмом подстицаја директних инвестиција.

Динкић је казао да се компанија Вибак определила за Јагодину због добре географске локације и бесплатног земљишта са инфраструктуром, чиме, како је оценио, тај град постаје актрактивна локација и за све будуће инвеститоре.

„Позивам све друге локалне самоуправе да буду активне као што је Јагодина, да не чекају инвеститоре, већ да им иду у сусрет нудећи добре услове“, изјавио је министар финансија.

Италијанска мулитинационална компанија Вибак, светски лидер у производњи БОПП филмова за паковање и адхезивних трака за различите секторе, има 2 фабрике у Италији и једну у Канади, а у 2011. години остварила је приход од продаје од 200 милиона евра.

Динкић, који ће у току данашњег дана са делегацијом Министарства финансија и привреде посетити и Фабрику каблова у Јагодини, оценио је да је опредељење Владе Србије, осим подстицања нових инвестиција и модернизације пољопривреде, покретање постојећих фабрика које уз одређена улагања могу постати конкурентне.

„Свакога дана се боримо за реиндустријализацију Србије, уз модернизацију пољопривреде Влада Србије ће у наредном периоду интезивирати своје активности, јер нам је идеја да доводимо и нове инвеститоре, модернизујемо пољопривреду, али и да покренемо оне фабрике којима су потребне додатне инвестиције, да стану на ноге, модернизују се и запошљавању раднике“, казао је министар Динкић и изразио уверење да ће те активности преокренути тешку економску ситуацију у Србији.