Динкић посетио Бачки Петровац

Министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић изјавио је данас на свечаној седници Скупштине општине Бачки Петровац да је одржавање складних односа у вишенационалним срединама разлог због којег је Влада Србије уложила више средстава у Бачки Петровац.

Динкић је истакао да су се ова улагања показала оправданим јер укупан приход општине у првих девет месеци ове године прелази 100 милиона динара, што је за 20 милиона више од целокупног прошлогодишњег износа, и додао да је и општински буџет удвостручен у односу на 2004. годину.

Бачки Петровац има прилику да на конкурсу Европске инвестиционе банке за радове у следећој години добије 11 милиона динара, а исти износ одобриће потом и Влада Србије, навео је Динкић и нагласио да је новац неопходно уложити у привредне пројекте који обезбеђују нова радна места.

Министар је посетио и пекару Лјудмиле Зарупски у Кулпину, која је добитник кредита од 20 хиљада евра из Фонда за развој Србије, разгледао обновљену фискултурну салу у Гимназији „Јан Колар“ и поставио камен темељац за ново обданиште.