Динкић положио камен темељац за нову фабрику компаније „Хенкел“ у Инђији

Министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић положио је данас камен темељац за нову фабрику компаније „Хенкел“ у Инђији и обишао радове на саобраћајници која спаја ту општину са аутопутем Нови Сад – Београд. Динкић је том приликом истакао да је ова фабрика у индустријској зони Инђије само један у низу нових производних погона који ће бити изграђени у наредном периоду.

Министар је објаснио да је реч о гринфилд инвестицији аустријске фирме и додао да ће изградњом нових погона у индустријској зони незапосленост у овом граду бити смањена на нешто изнад 10 одсто, што је два пута мање од републичког просека. За изградњу деонице пута која спаја Инђију са новосадским аутопутем из Националног инвестиционог плана биће издвојено приближно два милиона евра, рекао је Динкић и навео да је за целу општину Влада предвидела издвајање око 3,5 милиона евра из тог плана.

Председник општине Инђија Горан Јешић указао је на то да ће аустријски инвеститор у фабрику „Хенкел“ уложити приближно седам милиона евра и запослити више од 100 нових радника, уз напомену да ће у читавој индустријској зони бити уложено око 100 милиона евра и на тај начин запослено између 700 и 1.000 радника.

Министар финансија и директор Агенције за промоцију извоза и страна улагања (СИЕПА) Јасна Матић разговарали су данас и са страним инвеститорима и руководством општине Инђија.