Динкић: ММФ спреман да разговара са Србијом о новом аранжману

Министар финансија и привреде Млађан Динкић изјавио је након данашњег састанка са директором ММФ-а за Европу Резом Могадамом да је та институција спремна да разговара са Србијом о новом аранжману.

„Договорили смо се да већ од понедељка будемо у техничком контакту са њиховом мисијом задуженом за Србију. Ми ћемо им представити наш комплетан нацрт буџета за 2013. годину и ја сам уверен да ћемо се лако усагласити око њега. Након тога можемо очекивати и званичну мисију ММФ-а у Београду како бисмо направили нов аранжман повољан за Србију“, изјавио је министар финансија и привреде Млађан Динкић који са гувернером НБС Јоргованком Табаковић учествујe на Годишњем скупу Одбора гувернера ММФ-а и Групације Светске банке у Токију.

Динкић и Табаковић су се у Токију састали и са потпредседником Светске банке Филипом Луеруом који је потврдио да је ова институција спремила 300 милиона долара буџетске подршке за Србију.

„Веома сам задовољан разговорима које смо водили са господином Луеруом. Осим 300 милиона долара буџетске подршке за Србију они желе да подрже наш програм структурних реформи у привреди као и наше напоре на унапређењу пословне климе, а пре свега на укидању бирократских процедура код издавања грађевинских дозвола“, изјавио је министар Динкић и додао да је услов за овај програм постане оперативан је да Србија потпише нови аранжман са ММФ-ом.