Динкић: Имамо конкретан план за покретање производње у Гоши

Министар финансија и привреде Млађан Динкић представиће сутра синдикатима и руководству предузећа „Гоша – фабрика шинских возила“ конкретан план за покретање производње и враћање 450 радника на посао који су у генералном штрајку и већ четири месеца нису примили плате.

Због драматичне ситуације у којој се налази предузеће, Министарство финансија и привреде ће предложити да се кроз Програм подршке вагоноградњи у Гоши упосле капацитети и обезбеди посао и плате радницима.

У предузеће Гоша шинска возила је након успешне приватизације 2007. године, у модернизацију производних линија, уложено више од 6 милиона евра након чега је отпочета производња теретних вагона типа „Еанос“ са европским стандардом квалитета, а у веома кратком периоду купцима су испоручене стотине вагона.

Фабрика шинских возила Гоша, некада је била једна од највећих извозника у Србији, али је због економске кризе и недостатка послова „пала на колена“.

Гоша шинска возила је 2008. године, пре избијања светске економске кризе, запошљавала 930 радника да би се тај број у 2011. години свео на око 570 радника.

Гоша фабрика шинских возила, адреса: Индустријска 70, Смедеревска Паланка, сатница:

10.00 – разговор са руководством и синдикатима и обилазак предузећа