Деманти упућен данас дневном листу Курир

Најоштрије и у потпуности демантујемо сензационалистичке наводе из данашњег дневног листа Курир, по којима је министар Динкић наводно дао налог да буџетска инспекција крене у контролу спровођења јавних набавки у Министарству унутрашњих послова, а ради наводне жеље за осветом премијеру Ивици Дачићу.

Апсолутно је нетачно да је Министарство финансија или било ко из тог министарства наложио да буџетска инспекција котролише трошење новца у Министарству унутрашњих послова.

Такви планови не постоје, нити су икада постојали.

Министар Динкић, као министар финансија и привреде, никада није користио институцију коју води за међустраначке и дневно политичке борбе. То није радио ни у прошлости, нити ће то икада чинити, а то добро знају и они који су овај текст подметнули у данашњем Куриру.

Све државне институције морају бити искључиво у служби народа и националних интереса, а никако инструмент међустраначких борби.

Познавајући министра Млађана Динкића, уједно и лидера партије којој припадам, за њега су догађаји од прошле недеље далека прошлост и он је човек који се већ окренуо ка будућности.

државни секретар у Министарству финансија и привреде
Александар Љубић