Делегација Министарства финансија у студијској посети Министарству за јавне расходе и реформе Републике Ирске

Представници Министарства финансија, предвођени министром Душаном Вујовићем и државним секретаром Милованом Филимоновићем боравили су 6. и 7. јула у Даблину, у оквиру студијске посете Министарству за јавне расходе и реформе, у организацији УСАИД Пројекта за боље услове пословања.

Циљ посете била је размена искустава и знања у области управљања јавним инвестицијама као и примена добре праксе. Студијска посета обухватила је низ састанака, презентације и дискусије са фокусом на оцени и средњорочној приоритизацији инвестиција, реформи буџетског процеса и прелазак на програмско буџетирање. Састанци су одржани са високим руководиоцима Министарства за јавне расходе и реформе, представницима Министарства транспорта, Министарства за децу и омладину, као и са члановима Инстутута за јавну администрацију Републике Ирске.

Делегацију Министарства финансија, поред министра и државног секретара, чинили су помоћник министра Сектора буџета Мирјана Ћојбашић, начелница Емилија Вуковић и представници јединице за оцену капиталних пројеката Сектора буџета.

УСАИД Пројекат за боље услове пословања наставиће да пружа подршку Министарству финансија у области припреме и оцене капиталних пројекта конкретном сарадњом са радном групом задуженој за израду подзаконског акта, методологије и корисничког упутства за припрему, евалуацију и мониторинг капиталних пројеката.