Број инвеститора у директној вези са инфраструктуром

“Број страних инвеститора у Србији у директној је вези са развојем инфраструктуре, а највећи број њих позициониран је поред Коридора 10 и у околини”, изјавио је данас државни секретар у Министарству финансија и привреде Александар Љубић и додао да прво што занима инвеститоре када долазе у Србију јесте колико је развијена инфраструктура земље због брзине приступа тржиштима.

Љубић је говорећи на 12. Економском самиту Србије казао да постоји проблем у вези са енергетском инфраструктуром – гасном и електричном, као и са водоснабдевањем.

“Мало је улагано у тај део инфраструктуре иако се последњих година то побољшава”, рекао је Љубић и додао да Србија не може ни да се похвали брзином издавања грађевинских дозвола на чему ће влада радити у наредном периоду.

Он је нагласио да је добра вест да инвеститори долазе у Србију у несмањеном броју и да се број компанија повећава и додао да је долазак „Фијата“ променио индустријску слику Србије и вратио је на мапу произвођача аутомобила, а са собом је у Србију повукао и велики број произвођача аутокомпоненти.

“Све кроз шта смо прошли везано за „Фијат“ помоћи ће да отклонимо потешкоће у пословању за будуће инвеститоре и олакшамо им пут у реализацији пројеката”, нагласио је Љубић.