50 милиона динара за обнову Белог двора

Министар финансија Млађан Динкић обавестио је данас јавност о одлуци Владе РС, да се из буџета за ову годину, издвоји 50 милиона динара за обнављање дворског комплекса на Дедињу.

„По први пут су обезбеђена средства за одржавање Белог двора, који би убудуће требало да постане туристичка атракција Београда“, рекао је министар Динкић, на конференцији за новинаре. Он је додао да је од планираних 50 милиона динара, на рачун Двора већ уплаћено 30 милиона динара.

„Захваљујући овој одлуци, стварају се услови да се почне са решавањем животних проблема дворског комплекса“, изјавио је престолонаследник Александар ИИ Карађорђевић. Посебну захвалност престолонаследник
изразио је члановима Владе чији су напори омогућили да ово културно наслеђе нашег народа настави своје постојање.

„Министарство културе и медија учиниће све да заштити овај комлекс, као и да обезбеди да прилив новца за његово одржавање, буде сталан и редован“, посебно је нагласио Мирољуб Радосављевић, заменик министра за културу.

Планираних 50 милиона динара биће искоришћени за поправку крова на двору, обнову инсталација, као и сређивање читавог дворског комплекса.