Читај ми

Одржан састанак Координационог тема за имплементацију Програма економских мера

Министар финансија Синиша Мали одржао је данас у Палати Србија састанак Координационог тима за имплементацију Програма економских мера за смањивање негативних ефеката проузрокованих пандемијом вируса КОВИД 19.

Састанку су присуствовали гувернер Народне банке Јоргованка Табаковић, министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, државни секретари у Министарству привреде Драган Стевановић и Милун Тривунац, као и представници кабинета председника Републике Србије, председнице Владе, Привредне коморе Србије и Пореске управе.

Чланови Координационог тима су на састанку разматрали отворена питања када је реч о спровођењу Програма економских мера, како би одговарајући правни оквир могао да буде усвојен до краја ове недеље, у петак, а како је и претходно најављено. Одмах након усвајања почеће и имплементација економских мера.

Наредни састанак је заказан за среду 8. април, када ће се представници свих надлежних институција, који су и чланови тима, донети неопходне одлуке када је реч о прецизирању тог плана.

Подсећамо, Програм економских мера ће садржати мере пореске политике, директну помоћ приватном сектору, мере за очување ликвидности и директну помоћ свим пунолетним грађанима.

Сличне теме

Пријава за једнократну новчану помоћ од 100 евра почиње 15. маја

Министар Мали: Позив привредницима да се пријаве за Програм економских мера

Министар Синиша Мали позвао привреднике да се пријаве за Програм економских мера