Čitaj mi

Održan sastanak Koordinacionog tema za implementaciju Programa ekonomskih mera

Ministar finansija Siniša Mali održao je danas u Palati Srbija sastanak Koordinacionog tima za implementaciju Programa ekonomskih mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom virusa KOVID 19.

Sastanku su prisustvovali guverner Narodne banke Jorgovanka Tabaković, ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, državni sekretari u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i Milun Trivunac, kao i predstavnici kabineta predsednika Republike Srbije, predsednice Vlade, Privredne komore Srbije i Poreske uprave.

Članovi Koordinacionog tima su na sastanku razmatrali otvorena pitanja kada je reč o sprovođenju Programa ekonomskih mera, kako bi odgovarajući pravni okvir mogao da bude usvojen do kraja ove nedelje, u petak, a kako je i prethodno najavljeno. Odmah nakon usvajanja počeće i implementacija ekonomskih mera.

Naredni sastanak je zakazan za sredu 8. april, kada će se predstavnici svih nadležnih institucija, koji su i članovi tima, doneti neophodne odluke kada je reč o preciziranju tog plana.

Podsećamo, Program ekonomskih mera će sadržati mere poreske politike, direktnu pomoć privatnom sektoru, mere za očuvanje likvidnosti i direktnu pomoć svim punoletnim građanima.

Slične teme

Prijava za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra počinje 15. maja

Ministar Mali: Poziv privrednicima da se prijave za Program ekonomskih mera

Ministar Siniša Mali pozvao privrednike da se prijave za Program ekonomskih mera