Читај ми

Најава догађаја

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали, министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Александар Вулин и шеф Делегације ЕУ у Србији Њ.Е. Емануел Жиофре обићи ће у понедељак, 27. јуна 2022. године, у 12 сати, модернизовани, реконструисани гранични прелаз Котроман између Републике Србије и Босне и Херцеговине (локација граничног прелаза Котроман).

Нови гранични прелаз Котроман је изграђен у складу са највишим стандардима и садржи све што је неопходно за несметано функционисање путничког промета и ефикасан рад граничних служби. У оквиру новог граничног прелаза налазе се по три саобраћајне траке на улазу и излазу из земље, што ће значајно убрзати путнички промет, али и промет робе.

Поред унапређења путничког, побољшање квалитета очекује и теретни саобраћај, јер ће камиони имати на располагању и теретни терминал, али и преко потребну колску вагу на улазу у земљу.

Очекује се да ће захваљујући реконструкцији овог прелаза, путовање туристима бити знатно лакше, локалном становништву ће се поправити квалитет живота, а царина и полиција ће имати услове за квалитетнији рад. 

Превоз за представнике медија је организован испред улаза у Министарство финансија (улаз из Улице адмирала Гепрата), у понедељак, 27. јуна 2022. године, у 7.30 часова.

Молимо представнике медија којима је потребан организован превоз да се пријаве на press@mfin.gov.rs најкасније до петка, 24. јуна 2022. године, до 13 часова.

Сличне теме

Најава догађаја

Најава догађаја

Најава догађаја