Читај ми

Најава догађаја

Потпредседник Владе Србије, министар финансија и председавајући Координационог тела за сузбијање сиве економије Синиша Мали, обратиће се у среду, 15. марта 2023. године, у 10 сати, на петој националној конференцији „Дигитализација као излаз из сиве економије“ (Палата „Србија“, Булевар Михајла Пупина 2).

На конференцији ће бити представљен Програм за сузбијање сиве економије 2023-2025, а том приликом ће бити лансиран и ПОС програм за подршку електронском плаћању.

Програм за сузбијање сиве економије 2023-2025. је стратешки документ који доноси низ мера за унапређење капацитета инспекцијских органа и јачање пореског надзора, као и подстицаје и олакшице за легално пословање.

На скупу ће бити озваничен почетак реализације ПОС програма. Та иницијатива је намењена трговцима и другим малим бизнисима, као и институцијама, који желе да уведу могућност безготовинског плаћања за своје производе и услуге. Учешћем у програму добиће бесплатну инсталацију ПОС терминала или софтверског решења за онлајн продају, уз снижену трговачку накнаду.

Молимо све заинтересоване редакције да своје екипе акредитују на адресу s.sojic@naled.rs , најкасније до уторка, 14. марта, у 15 часова. 

Сличне теме

Најава догађаја

Најава догађаја

Најава догађаја