Читај ми

Министарство финансија после више од 10 година добило нови сајт

Нови сајт Министарства финансија Републике Србије, којим се омогућава лакши приступ информацијама и ефикаснија комуникација са грађанима, пуштен је у јавност.

Министарство финансија добило је нови сајт након више од десет година, с обзиром на то да је редизајн последњи пут рађен 2008. године. Нова интернет презентација је много функционалнија и модернија од претходне и омогућава брзу претрагу информација и двосмерну комуникацију са грађанима. Такође, много је прегледнија и једноставнија за коришћење.

Нови сајт има инсталиран софтвер text-to-speech, односно опцију „Читај ми“, која омогућава звучно читање текста са сајта, и у том смислу је прилагођен слепим особама и особама са оштећеним видом.

Све опције доступне на сајту могу се користити на десктоп рачунарима, таблетима и осталим мобилним уређајима.

О раду Министарства, грађани се могу информисати и на верификованим налозима на друштвеним мрежама Фејсбуку и Инстаграму, као и на Линкдину и Јутјубу.

Министарство финансија ће наставити да ради на развијању и унапређењу услуга подршке усмерене ка свим грађанима. У том смислу, Министарство у потпуности потпуно прати стратегију Владе Србије, која модернизује читав концепт јавне управе. 

Сличне теме

Пријава за једнократну новчану помоћ од 100 евра почиње 15. маја

Министар Мали: Позив привредницима да се пријаве за Програм економских мера

Министар Синиша Мали позвао привреднике да се пријаве за Програм економских мера