Čitaj mi

Ministarstvo finansija posle više od 10 godina dobilo novi sajt

Novi sajt Ministarstva finansija Republike Srbije, kojim se omogućava lakši pristup informacijama i efikasnija komunikacija sa građanima, pušten je u javnost.

Ministarstvo finansija dobilo je novi sajt nakon više od deset godina, s obzirom na to da je redizajn poslednji put rađen 2008. godine. Nova internet prezentacija je mnogo funkcionalnija i modernija od prethodne i omogućava brzu pretragu informacija i dvosmernu komunikaciju sa građanima. Takođe, mnogo je preglednija i jednostavnija za korišćenje.

Novi sajt ima instaliran softver text-to-speech, odnosno opciju „Čitaj mi“, koja omogućava zvučno čitanje teksta sa sajta, i u tom smislu je prilagođen slepim osobama i osobama sa oštećenim vidom.

Sve opcije dostupne na sajtu mogu se koristiti na desktop računarima, tabletima i ostalim mobilnim uređajima.

O radu Ministarstva, građani se mogu informisati i na verifikovanim nalozima na društvenim mrežama Fejsbuku i Instagramu, kao i na Linkdinu i Jutjubu.

Ministarstvo finansija će nastaviti da radi na razvijanju i unapređenju usluga podrške usmerene ka svim građanima. U tom smislu, Ministarstvo u potpunosti potpuno prati strategiju Vlade Srbije, koja modernizuje čitav koncept javne uprave. 

Slične teme

Prijava za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra počinje 15. maja

Ministar Mali: Poziv privrednicima da se prijave za Program ekonomskih mera

Ministar Siniša Mali pozvao privrednike da se prijave za Program ekonomskih mera