Читај ми

Интензивнија сарадња Србије и УАЕ у области спречавања прања новца

1/5

Представници Управе за спречавање прања новца Републике Србије и Финансијскообавештајне службе Уједињених Арапских Емирата потписали су данас у Београду споразум о међусобној сарадњи две институције.

Потписивању у Палати „Србија“ присуствовао је потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали, који је током састанка две делегације, рекао да ће споразум омогућити институцијама, не само да боље сарађују, већ ће и додатно учврстити односе две земље које већ имају одличну економску сарадњу.

„Односи Србије и Уједињених Арапских Емирата никада нису били бољи, а простора за даљи развој има и даље“, рекао је Синиша Мали, који је и председник Kоординационог тела за спречавање прања новца и финансирања тероризма.

Он се осврнуо на досадашњу сарадњу Србије и УАЕ пре свега у области инфраструктуре, наводећи пример изградње комплекса „Београд на води“, стратешку сарадњу у компанији „Ер Србија“, сарадњу у области пољопривреде, одбране, војске, енергетском сектору…

„Све ово нам говори да постоји поверење и поузданост у нашим односима и да треба да наставимо и проширимо сарадњу на још много начина и у још много сектора“, поручио је Синиша Мали.

Министар финансија је рекао и да постоји добра перспектива за сарадњу институција Србије и Уједињених Арапских Емирата у области спречавања прања новца и финансирања тероризма, у сектору технологије и размени професионалних искустава кроз едукативне обуке. 

„УАЕ су поуздан пријатељ у несигурним временима“, закључио је министар Мали.

Генерални директор Канцеларије за спречавање прања новца и финансирање тероризма УАE Хамид Саиф ал Зааби истакао је да посете делегације УАЕ Србији којих је било већ неколико у претходним месецима, потврђују пријатељство две земље. 

„Потпуно смо посвећени ширењу сарадње наших институција. Разговарали смо о могућностима координације даљих активности кроз презентацију свега што ми радимо у поменутим секторима“, рекао је Ал Зааби, и захвалио се на до сада успостављеним односима.

Споразум су потписали директор Управе за спречавање прања новца Републике Србије Жељко Радовановић и директор Финансијско-обавештајне јединице Уједињених Арапских Емирата Али Фаисал Ахмад Абдулрахман Баалави, а церемонији потписивања је присуствовао и амбасадор УАЕ у Србији Мубарак Саид Ал-Дахери.

Сличне теме

Синиша Мали: Кључна ствар у данашњој глобалној економији је наћи изворе раста

Синиша Мали: Кључна ствар у данашњој глобалној економији је наћи изворе раста

Синиша Мали: Заједно са грађанима се боримо против сиве економије

Синиша Мали: Заједно са грађанима се боримо против сиве економије

Мали са званичником ЕКСПА: Импресиониран сам напретком

Мали са званичником ЕКСПА: Импресиониран сам напретком