Čitaj mi

Intenzivnija saradnja Srbije i UAE u oblasti sprečavanja pranja novca

1/5

Predstavnici Uprave za sprečavanje pranja novca Republike Srbije i Finansijskoobaveštajne službe Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisali su danas u Beogradu sporazum o međusobnoj saradnji dve institucije.

Potpisivanju u Palati „Srbija“ prisustvovao je potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali, koji je tokom sastanka dve delegacije, rekao da će sporazum omogućiti institucijama, ne samo da bolje sarađuju, već će i dodatno učvrstiti odnose dve zemlje koje već imaju odličnu ekonomsku saradnju.

„Odnosi Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata nikada nisu bili bolji, a prostora za dalji razvoj ima i dalje“, rekao je Siniša Mali, koji je i predsednik Koordinacionog tela za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma.

On se osvrnuo na dosadašnju saradnju Srbije i UAE pre svega u oblasti infrastrukture, navodeći primer izgradnje kompleksa „Beograd na vodi“, stratešku saradnju u kompaniji „Er Srbija“, saradnju u oblasti poljoprivrede, odbrane, vojske, energetskom sektoru…

„Sve ovo nam govori da postoji poverenje i pouzdanost u našim odnosima i da treba da nastavimo i proširimo saradnju na još mnogo načina i u još mnogo sektora“, poručio je Siniša Mali.

Ministar finansija je rekao i da postoji dobra perspektiva za saradnju institucija Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma, u sektoru tehnologije i razmeni profesionalnih iskustava kroz edukativne obuke. 

„UAE su pouzdan prijatelj u nesigurnim vremenima“, zaključio je ministar Mali.

Generalni direktor Kancelarije za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma UAE Hamid Saif al Zaabi istakao je da posete delegacije UAE Srbiji kojih je bilo već nekoliko u prethodnim mesecima, potvrđuju prijateljstvo dve zemlje. 

„Potpuno smo posvećeni širenju saradnje naših institucija. Razgovarali smo o mogućnostima koordinacije daljih aktivnosti kroz prezentaciju svega što mi radimo u pomenutim sektorima“, rekao je Al Zaabi, i zahvalio se na do sada uspostavljenim odnosima.

Sporazum su potpisali direktor Uprave za sprečavanje pranja novca Republike Srbije Željko Radovanović i direktor Finansijsko-obaveštajne jedinice Ujedinjenih Arapskih Emirata Ali Faisal Ahmad Abdulrahman Baalavi, a ceremoniji potpisivanja je prisustvovao i ambasador UAE u Srbiji Mubarak Said Al-Daheri.

Slične teme

Mali:  Prvo izvlačenje stanova u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ 14. oktobra

Mali: Prvo izvlačenje stanova u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ 14. oktobra

Potpisan Ugovorni sporazum za projektovanje i izgradnju Depoa Makiš

Potpisan Ugovorni sporazum za projektovanje i izgradnju Depoa Makiš

Potpisan Finansijski protkol vlada Republike Srbije i Republike Francuske

Potpisan Finansijski protkol vlada Republike Srbije i Republike Francuske