Владина комисија о запошљавању 25. јануара

“Прво заседање владине комисије која ће се бавити потребама запошљавања у државним институцијама биће одржано 25. јануара”, изјавио је министар финансија Лазар Крстић новинарима након конференције „Програмски буџет: Транспарентније ка резултатима‟ које је Министарство финансија организовало у сарадњи са УСАИД Пројектом за боље услове пословања. Министар је прецизирао да ће та Комисија редовно заседати сваког 25. у месецу, а по потреби и на захтев одређених министарстава заседаће и по хитном поступку.

Министар Крстић је рекао и да није тачно да ће кредит од Уједињених арапских емирата у висини од три милијарде евра Србија добити тек у јуну, већ да се очекује у неколико наредних месеци.

„У преговорима смо са УАЕ и очекујемо да у наредних неколико месеци тај новац легне“, истакао је Крстић.

На питање да ли је формално добио предлог министра привреде Саше Радуловића да здравствено осигурање иде на терет буџета уместо на терет послодавца, министар Крстић је одоговрио да није добио, али да из онога што је прочитао у медијима не види начин на који би се тај новац у буџету надоместио у тренутној финансијској ситуацији.

„Не мислим да је упутно разговарати о томе како да се смање приходи буџета, а да немамо спреман одговор на ком месту на сигуран начин можемо те приходе да надоместимо“, рекао је Крстић.

Он је објаснио да се о пореској реформи разговара и да ће се тек разговарати, да ту има много предлога и да не жели да се изјашњава о том једном, појединачном предлогу.

Према његовим речима, у преспективи од наредних неколико година видеће се како на најадекватнији начин прилагодити порески систем тако да буде стимулативан за привреду.

Он је додао да разуме из ког угла Радуловић говори, али да се ради о свеобухватном питању коме не треба приступати на паушалан начин.

Извор: Танјуг