Влада Србије ће подржати привредни развој лозничке општине

Министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић изјавио је данас да ће Лозница ове године бити у групи општина чији ће привредни развој и отварање нових радних места бити подржани повољним кредитима у оквиру програма Владе Србије.

Динкић је током посете општини Лозница обишао градилиште спортске сале Основне школе „Петар Тасић“ у Лешници, чија је изградња после 10 година застоја настављена захваљујући средствима Владе Србије, у износу од 18,5 милиона динара.

Том приликом он је нагласио да ће, уз сразмерно учешће лозничке општине, са републичког нивоа бити обезбеђен и преостали део средстава за школску салу, коју ће користити житељи Лешнице и околних месних заједница.

Министар је навео да је за изградњу спортских објеката у Србији за ову годину у републичком буџету издвојено 350 милиона динара.

Приоритети у буџету за 2006. годину су развојни пројекти којима ће се помоћи запошљавање људи, као и спорт, култура и верски објекти, истакао је Динкић.

Он је указао на то да је предложио Фонду за развој да Лозница уђе у план општина које могу да добију кредите за развој привреде под повољним условима, уз каматне стопе од 0,5 одсто годишње, као што је било за Бор, Крагујевац и Врање, и та листа ће, како је додао, бити проширена на 11 општина међу којима је и Лозница.

Такође, министар је обишао и део локалног пута, чија је реконструкција урађена захваљујући средствима буџета Републике Србије, након чега је посетио домаћинство пољопривредника Миломира Мићановића.

Динкић је обишао и индустријску зону у Лозници, као и трасу капиталног пројекта гасификације града и околних места у оквиру српско-чешког подухвата, који реализује њихово заједничко предузеће, уз подршку Владе Србије и локалне самоуправе.