Влада Србије ће финансирати реконструкцију Спортског центра „Бањица“

Министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић посетио је јуче Спортски центар „Бањица“ и том приликом изјавио да ће Влада Србије, уочи Европског првенства у ватерполу 2006. године, финансирати реконструкцију овог центра, као и да ће за реализацију тог пројекта из буџета за наредну годину бити издвојено 80 милиона динара.

Динкић је на конференцији за новинаре након обиласка центра навео да ће реконструкција пливалишта и пратећих објеката, која би требало да почне 1. марта наредне године, коштати око милион евра и да ће, поред Владе Србије, значајну финансијску помоћ упутити и Скупштина Београда.

Он је оценио да, осим што ватерполо као непрофитабилан спорт захтева помоћ државе, и постигнути резултати наших ватерполиста на најзначајнијим међународним такмичењима намећу обавезу да се развој тог спорта системски помогне.

Министар финансија је нагласио да Влада Србије планира да наредне године увећа средства намењена спорту и подсетио на то да су ове године та средства била три пута већа у односу на прошлу годину, односно износила су милијарду и по динара, али да је већи део дат за плаћање организационих права за Универзијаду, чији смо домаћини 2009. године.

Попут ватерполиста који су за златну медаљу на Светском првенству у Монтреалу награђени са 200.000 евра, убудуће ће бити награђивани и сви победници европских и светских шампионата, истакао је Динкић и додао да ће награде у износу 50.000 евра припасти и победницима у млађим категоријама, док ће за награђивање појединачних резултата на међународном нивоу ресорно министарство дати свој предлог.