Влада намерава да стимулише инвестирање у Србију

Министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић поручио је данас да ће инвестирање у Србији бити настављено и да ће раст инвестиција бити већи уколико буде постојала већа политичка стабилност у земљи.

Динкић је током посете Лозници обишао локацију за изградњу нове фабрике „Голден лејди“ и том приликом разговарао са италијанским инвеститорима који улажу у ову фабрику о намерама државе да мотивише инвеститоре смањењем пореза и доприноса на плате запослених, као и давањем стимулација за запошљавање млађих од 30 и старијих од 45 година.

Представници ове италијанске компаније најавили су почетак производње до краја године, до када би требало да буде изграђена нова хала, површине приближно 30.000 квадратних метара, у којој би била смештена фабрика трикотаже са 500 запослених.

Италијанска фирма „Голден лејди“ почетком маја ове године купила је имовину лозничког грађевинског предузећа „Зидар“, које је било у стечају од маја 2004. године.

Ова фирма бави се производњом чарапа, мушког и женског рубља, а запошљава приближно 5.000 радника у 16 фабрика у неколико земаља Европе и Америке, при чему у Србији, поред Лознице, има још једну фабрику у Ваљеву.

Динкић је данас у Лозници присуствовао свечаној академији поводом Дана општине, разговарао са општинским руководством о програмима Канцеларије за локални економски развој, обишао део Улице Јована Цвијића која ће бити претворена у зону унапређеног пословања и посетио Дом за незбринуту децу у Бањи Ковиљачи.