Сусрет дијаспоре и отаџбине

Министар финансија и економије у Влади Републике Србије Божидар Ђелић изјавио је да ће до краја године бити донет закон о денационализацији. – После изгласавања овог закона, представници дијаспоре имаће рок од годину дана да региструју имовину на коју полажу право, прецизирао је Ђелић учествујући на скупу „Сусрет дијаспоре и отаџбине“, који је у Дому војске организовала Привредна комора Југославије.

Према Ђелићевим речима, постоји могућност да до лета буде усвојен и закон о враћању новца дијаспори од Зајма за препород Србије. Прва рата била би, како је рекао, исплаћена ове, а остатак у наредне четири године.

Уколико одлуче да инвестирају у Србију, Влада Србије ће представницима дијаспоре понудити програм који ће гарантовати најниже стопе пореза на добит у Европи, кредитирање за сваког запосленог радника и друге олакшице, истакао је Ђелић.

Републички министар финансија најавио је, на овом скупу,
да ће после завршене акције „Сабља“ уследити расчишћавање привредног криминала.
„По мени то је један порески скалпел, значи један прецизни инструмент који ће раздвојити трулеж пореске утаје од огромног здравог ткива наше земље који треба да се подстакне и треба да послује“ – изјавио је Ђелић.