Србија основала Национални одбор за инвестиције

Министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је данас да је Србија прва у региону основала Национални одбор за инвестиције који ће се бавити припремом и реализацијом важних стратешких инфраструктурних пројеката. Јоксимовић је копредседавајући тог тела заједно са министром финансија Душаном Вујовићем.

„Национални одбор ће представљати један форум у оквиру кога ће се разматрати питања од значаја за унапређење, припрему и реализацију стратешки важних инфраструктурних пројеката”, каже министарка.

Састанку су присуствовали и директор генералног директората Европске комисије за проширење задужен за Србију Жан Ерик Паке и шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт, а то је, како је рекла Јоксимовић „јасан сигнал да се веома цене и препознају напори наше земље да унапредимо учинак реализације инфраструктурних пројеката“.

Директор генералног директората Европске комисије за проширење задужен за Србију Жан Ерик Паке рекао је да је фондом ИПА2(2014-2020) одређено 1,4 милијарде евра за Србију.Он је додао да новац из ИПА фондова, за које ће Србија конкурисати, могу да помогну конкурентност и привреду наше земље.