Панел дискусија о друштвено-корпоративној одговорности

Јуче је одржана једна у низу панел-дискусија које представљају увод у Интернационални конгрес студената који ће се одржати почетком септембра у Београду и на Копаонику.

Генерални покровитељи Конгреса су Влада Републике Србије, Министарство финансија и економије и Министарство за економске везе са иностранством.

Пред 50 домаћих и страних студената у
библиотеци «Јелица Јовановић» дискутовано је на тему: «Перспективе даљег економског развоја у Србији и могућности примене концепта друштвено-корпоративне одговорности».

Помоћник министра финансија и економије, Јанко Гузијан изнео је податке о постигнутим резултатима реформи у Србији, а Бранко Стипановић, саветник у Министарству финансија и економије изложио је своје виђење теме, са аспекта нашег региона. Међу учесницима налазили су се и Михајло Црнобрња, специјални саветник у Министарству за економске везе са иностранством и Николас Херкулес, саветник директора УН за СЦГ.

Комплексна тема није обесхрабила студенте које је највише занимало на које све начине се може помоћи локалној самоуправи да ојача да би се остварили равномерни услови развоја, како учесници виде проблем друштвено-корпоративне одговорности у Србији и како утицати на велике корпорације да поспеше националну економију.

Скуп је окончан речима охрабрења упућеним студентима да наставе да вредно уче, да користе знања и достигнућа развијених земаља и да се не плаше да се обраћају пословним људима јер су управо они носиоци нових идеја и нове енергије.