Нови правилници за спровођење Закона о ПДВ

Директор Пореске управе Владимир Илић изјавио је данас, на конференцији за новинаре, да су потписана четири, нова, правилника, којима би се, уз преосталих девет, заокружила подзаконска регулатива везана за спровођење Закона о ПДВ-у.

То су:

Господин Илић је изјавио и да се, до сада, пет хиљада обвезника евидентирало за ПДВ, што је, према његовим речима, свега 7 одсто од
планираног броја оних који су у обавези да се евидентирају.
Он је нагласио и да су казне за правна лица која се не евидентирају до 30. септембра од 100 хиљада до милион динара, док су казне за предузетнике у висини од 12.500 до 500 хиљада динара, а за одговорно лице у фирмама од 10 хиљада до 50 хиљада динара.
Говорећи о фискализацији, Владимир Илић је рекао да би Влада Републике Србије, на сутрашњој седници, требало да донесе нову уредбу, која се односи на изузимање старих заната из обавезе евидентирања промета преко фискалних каса.
Он је подсетио да је, до сада, извршена контрола евидентирања промета преко фискалних каса, у
преко 30 хиљада објеката, 2 хиљаде објеката је затворено, док 96 посто обвезника из И групе има фисклане касе.
Директор Пореске управе је најавио да 1. октобра почиње наградна игра «Срећан рачун», која има пет кола, а
фонд за премије износи
156 награда, у вредности од 12.090 милиона динара.
Горан Анђелић, помоћник министра финансија, изјавио је да је, до сада, исплаћено преко 1.7 милиона евра за кориснике Зајма за привредни препород Србије. Он је нагласио и да је рок за нове пријаве продужен до краја априла следеце године.
Анђелић је најавио да ће 24. септембра у листу «Финациал Тимес», а 27. овог месеца у «Политици», бити објављен оглас за продају државног пакета акција Новосадске и Континентал банке.