Наредне године двоструко већа издвајања за спорт

Министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић најавио је да ће Влада Србије и у наредној години наставити да повећава издвајања за спорт и прецизирао да ће та средства бити двоструко већа него у овој години.

Динкић је на седници Организационог одбора Европског првенства 2006. у ватерполу нагласио да је у ватерполо у овој години уместо планираних 20 милиона динара уложено приближно 50 милиона динара.

Осим за редовне активности Ватерполо савеза, Влада Србије издвојила је и значајна средства намењена котизацији за предстојеће Европско првенство, као и за награде нашим репрезентацијама за освојене златне медаље – сениорској 14 милиона динара и јуниорској 4,2 милиона динара, навео је министар финансија.

Он је обавестио чланове Организационог одбора о томе да је Влада одобрила издавање доплатних поштанских маркица поводом предстојећег Европског првенства у ватерполу.

Према његовим речима, очекивани приход је око 24 милиона динара и намењен је за припреме државне репрезентације и организацију тог првенства.

Динкић је истакао да је Влада Србије у управо усвојеном буџету наменила и 62,5 милиона динара за реконструкцију Спортског центра „Бањица“ како би наша земља, као домаћин, спремно дочекала Европско првенство наредне године, као и да би грађани Београда добили савремени центар за рекреацију.

Министар је пренео спремност Владе Србије да настави са подршком ватерполу као једном од наших најтрофејнијих спортова и нагласио да ватерполисти са сигурношћу могу да рачунају на награде за сваку освојену медаљу.