Министру Ђелићу плакета “Нај-Европљанин”

Признање Европске куће из Београда за 2002. годину у области економије додељено је Божидару Ђелићу на свечаности у Скупштини града Београда. Ову свечаност под називом Европско вече у Београду организовали су заједнички Европска кућа из Београда, Европски покрет, општина Чукарица и град Београд.

Представљајући га као водећег српског реформатора, плакету је Министру уручио Десимир Тошић из Европског покрета. У обраћању присутнима након уручења, министар Ђелић је пут према Европској унији означио и као пут ка најсветлијој Србији. Додела ове награде има за циљ промовисање европских интеграција, као и приближавање наше културе и традиције садашњим и будућим чланицама Европске уније.

У области политике награду је понео Драгољуб Мићуновић, председник Већа грађана Савезне скупштине, а за културу награђен је Јован Ћирилов, театролог. Први пут ове године установљено је и признање за допринос развоју европског предузетничког амбијента, а припало је Јелици Минић, помоћнику савезног министра спољних послова.