Министар Синиша Мали потписао два важна споразума за обилазницу око Београда

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали потписао је данас у Пекингу два важна споразума, у вези са обилазницом око Београда, а потписивању су присуствовали председник Србије Александар Вучић и председник Кине Си Ђинпинг.

Министар Синиша Мали потписао је Оквирни споразум између Владе Народне Републике Кине и Владе Републике Србије о обезбеђењу концесионалног зајма за потребе спровођења пројекта изградње обилазнице око Београда, и Уговор о државном концесионалном зајму за Пројекат изградње обилазнице око Београда на аутопуту Е70/Е75, деоница мост преко реке Саве код Остружнице – Бубањ Поток.

Синиша Мали је истакао да је изградња обилазнице веома важна како за Београд, тако и за целу земљу, јер ће највећи део транспорта робе и камиона, ићи преко Србије.

“Овај пројекат је за нас од стратешког значаја, а потписивањем ова два уговора је омогућено да саобраћајница буде завршена након скоро 30 година. Изградњом обилазнице растеретиће се саобраћај у Београду, јер ће преко ње ићи целокупан транзитни саобраћај, повећаће се безбедност саобраћаја и смањити загађење. Осим тога, завршетком овог пројекта транзит преко наше земље ће се одвијати много ефикасније “ навео је министар финансија.

Уговор се односи на радове на изградњи деонице дуге 20,4 километара са приступним саобраћајницама.