Министар финансија на годишњем заседању ЕБРД

Делегација Србије предвођена министром финансија Душаном Вујовићем одржала је данас у Лондону низ билатералних сусрета у оквиру дводневног заседања годишње скупштине ЕБРД.

На годишњој конференцији ове међународне финансијске институције, представници Србије разговарали су са државним секретаром Швајцарске и директором Швајцарског секретаријата за економску сарадњу и развој (SECO) Инајхен Флајс.

Министар финансија се захвалио секретаријату на подршци коју пружа Србији у спровођењу започетих реформи и нагласио да је стабилан приступ добар ослонац за будуће пројекте посебно у домену подршке бољем корпоративном финансијском извештавању.

Флајс је током састанка најавила нови програм за нaредне четири године који ова организација припрема и додала да ће Србија остати међу земљама које су приоритет нагласивши да је сарадња две државе на веома високом нивоу.

На састанку се разговарало о начинима унапређења улоге Европске банке за обнову и развој у даљем развоју Србије и будућем наставку успешне сарадње две владе у домену помоћи коју SECO пружа институцијама Републике Србије.

У оквиру редовних активности годишње скупштине, Србија ће суделовати у раду пленарних сесија и избору новог председника ЕБРД као читавом низу састанака са инвеститорим и партнерима.