Лабус и Динкић разговарали са представницима „Дојче банке“

Потпредседник Владе Србије Мирољуб Лабус и министар финансија Младјан Динкић разговарали су данас са делегацијом „Дојче банке“, преноси новинска агенција Бета.

Српски министар финансија информисао је представнике Дојче банке о тренутној фискалној ситуацији у земљи као и о договору који је постигнут са Медјународним монетарним фондом (ММФ).

Потпреседник републичке владе Лабус, је делегацији Дојче банке презентовао економску политику коју води Влада Србије и информисао их о оствареном напретку у транзиционом процесу.
Он је посебно истакао успех у реформи банкарског сектора у Србији, који је спроведен знатно брже и ефикасније него у другим земљама у транзицији, додаје се у саопштењу.

Потпредседник републичке владе позвао је представнике Дојче банке да појачају своје учешће на српском тржишту, имајући у виду позитиван ефекат који је на убрзани развој привреде имало добијање кредитног рејтинга, као и позитивна оцена Студије изводљивости.

Представници Дојче банке истакли су током сусрета заинтересованост за финансирање пројеката из области инфрастуктуре, као и финансирање пројеката из области некретнина, енергетике и телекомуникација.