Динкић позвао фрацунске инвеститоре да следе пример Mишелина

Министар финансија и привреде Млађан Динкић данас је на састанку са представницима 22 француске компаније, чланицама МЕДЕФ-А, рекао да су француски инвеститори добродошли да инвестирају у Србију. Он их је позвао да следе успешне примере француских компанија попут Мишелина који има фабрику у Пироту и који овог лета почиње да гради своју другу фабрику у том граду, а уједно постао један од три највећа извозника у Србији.

Министар Динкић је казао да је Влада Србије отворена за све врсте инвестиција и предочио француским улагачима предности инвестирања у Србији, пре свега кроз споразуме о слободној трговини које наша земља има са Европском унијом, Руском Федерацијом, Белорусијом, Казахстаном, Турском и земљама чланицама ЦЕФТА споразума, а посебно је указао да су досадашњи инвеститори врло задовољни домаћом способном и едукованом радном снагом, што је, како је оценио, велика предност за сваког потенцијалног инвеститора.

На данашњем састанку, француска компанија за пловидбу Рајном, ЦФУР, водећи европски пружалац услуга на унутрашњим пловним путевима ЕУ, изразила је заинтересованост за приватизацију луке у Новом Саду.

Састанку министра финансија и привреде Млађана Динкића и француских привредника присуствовао је и амбасадор Француске у Београду његова екселенција Франсоа-Гзавије Денио.