Читај ми

Узми рачун и победи: Дoдељен стан породици Зукановић

1/5

Министар финансија Синиша Мали потписао је данас са директором Републичке дирекције за имовину Јованом Воркапићем и добитницом стана Недељком Зукановић, уговор о додели двоипособног стана у насељу „Земунске капије“, у оквиру наградне игре „Узми рачун и победи“. 

Добитница стана захвалила се Влади Републике Србије и председнику Вучићу „што је омогућио малим људима да остваре снове“. 

„Могу да захвалим и својој породици јер да није било њих ми стан не бисмо добили. Захвљујући мом мужу који је био упоран и који је упорно понављао да морамо да играмо, ми смо успели у томе“, рекла је Зукановић.

Она је додала да су послали укупно 2000 коверата, да су доста времена и труда уложили у слање коверти, али да се на крају упорност исплатила. „Супруг је био упоран. Хтели смо кола, само један црвени ауто“, навела је Зукановић. 

Министар финансија Синша Мали захвалио се породици Зукановић на подршци напорима Владе Србије у борби против сиве економије и позвао грађане да сви узимају фискалне рачуне приликом куповине.

„Желим да вам честитам и захвалим на упорности. Две хиљаде коверата послати за ову наградну игру, то је један велики напор и енергија коју сте уложили. Драго ми је што сте пример да се упорност исплати. У овом двоиопсобном стану у „Земунским капијама“ желим пуно лепих тренутака вама и вашој породици“, рекао је Мали. 

Он је додао и да је на данашњој седници Владе, усвојена уредба која се односи на субвенционисање набавке нових фискалних уређаја. 

„Нови нови процес фискализације креће од новембра ове године а прелазни период трајаће до краја априла 2021. године. Ми ћемо субвенцијама покрити све трошкове за увођење нових фискалних уређаја за нашу привреду. Привреда неће имати ни један једини динар додатних трошкова а наравно циљ новог система фискализације је да не само будемо ефикасни у борби против сиве економије, него и да смањимо трошак привреди с обзиром да нећемо имати више папирне контролне траке, годишње сервисе фискалних уређаја“, рекао је министар.

Мали је додао да ћемо сада имати једну флексибилнију форму уређаја где ће као фискални уређаји моћи да се користе мобилни телефони и таблети, тако да се иде у корак са временом и дигитализацијом. 

Министар је на крају још једном позвао све грађане да учествују у наградној игри. 

„Информација коју сам малопре добио је да дневно у велики базен стиже 150.000 и 200.000 коверата. Огромно је интересовање грађана Србије и развили смо свест о томе колико је важно сакупљати фискалне рачуне, борити се за уређену и бољу Србију и против сиве економије“, поручио је министар. 

Сличне теме

Синиша Мали: Почела исплата 20 евра новчане помоћи државе

Синиша Мали: Почела исплата 20 евра новчане помоћи државе

Министарство финансија издало нови број часописа „Финансије“

Министарство финансија издало нови број часописа „Финансије“

Министар Синиша Мали са новим амбасадором Француске Пјером Кошером разговарао о заједничким капиталним пројектима

Министар Синиша Мали са новим амбасадором Француске Пјером Кошером разговарао о заједничким капиталним пројектима