Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
22. новембра 2019.

Синиша Мали: Уз повећање у јануару, пензије веће од 13,4 до 19,4 одсто него 2014. године

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали, одговарајући на питања посланика током расправе о буџету за 2020. годину у Народној скупштини, рекао је данас да ће пензионери са повећањем пензија од 5,4 одсто у јануару, по швајцарском моделу, имати веће пензије од 13,4 до 19,4 одсто у односу на оне из 2014. године. Министар је поновио да су пензије тада биле умањене због минуса у буџету, који је оставила претходна власт.

Он је поручио да ће пензије захваљујући мерама фискалне консолидације и великој жртви пензионера наставити да се увећавају, као и плате.

„Пензије су веће и то из реалних извора, захваљујући ономе што смо зарадили. Биће редовне, по плану који смо дефинисали и рашће пензије из године у годину, јер нам економија све боље стоји“, рекао је Мали.

Министар Мали је још једном захвалио пензионерима што су подржали реформе, које су биле тешке, али одговорне и усмерене ка стварању боље будућности у Србији.

„Желели смо да се одговорно понашамо и да нашој деци оставимо бољу и сигурнију будућност, а наши најстарији суграђани то разумеју, јер они знају шта је држава. Разумеју и због својих унука и због своје деце. Реформе су сада иза нас, а данас говоримо  о бољем сутра, о бољој будућности, о даљем повећању плата и пензија, минималне цене рада, подизању животног стандарда, изградњи ауто-путева, школа, вртића. За то смо се сви заједно борили“, закључио је Мали.