Читај ми

Синиша Мали: Наставак наградне игре „Узми рачун и победи“ на јесен

1/4

Први потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали потписао је данас уговоре са добитницима станова извученим у последњем, петом колу овог циклуса наградне игре „Узми рачун и победи“, и најавио да ће наградна игра бити настављена на јесен.

Министар је, у Влади Србије, потписао уговоре са Вером Костадиновић из Београда, добитницом четворособног стана у Земунским капијама, и Братиславом Милосављевићем из београдског насеља Батајница, који је добио трособан стан, такође у Земунским капијама. 

Министар Мали је честитао добитницима и захвалио им што су учествовали у наградној игри, и што подржавају напоре Владе Србије да се бори и избори са сивом економијом.

Он је подсетио да се данашњим уручењем кључева за два стана у насељу Земунске капије завршио овај круг наградне игре „Узми рачун и победи“, и позвао грађане Србије да и даље сакупљају фискалне рачуне и наставе да играју наградну игру.

Министар је појаснио да ће се сваки фискални рачун који грађани узму и скенирају рачунати и за наредно коло наградне игре које ће кренути на јесен ове године.

Мали је истакао и да је, у овом тренутку, више од пола милиона грађана преузело апликацију „Узми рачун и победи“, односно, да више од пола милиона људи редовно прикупља и шаље фискалне рачуне. 

Он је изразио уверење да је број оних који узимају фискалне рачуне много већи, да их можда не шаљу и не учествују у наградној игри, али да знају да је веома важно да се фискални рачуни узимају.

„Сваки пут, када не узмемо рачун, неко други, онај ко вам тај рачун не изда, има користи од тога“, рекао је Мали.

Са друге стране, додао је, ми тај новац, који нам се слива у буџет, а буџет нам је никад јачи и стабилнији, користимо за изградњу болница, вртића, школа, путева, за подизање плата и пензија.

„Зато је важно да сви заједно, као друштво, разумемо због чега се боримо против сиве економије и због чега узимамо фискалне рачуне“, рекао је Мали.

Подсећајући да се рачуни уносе скенирањем QR кода или ручним уносом ПФР броја и ПФР времена рачуна, он је истакао да више нема слање коверата са рачунима, већ да сада све мора и може да се уради дигитално, преко мобилних телефона.

„Показали смо да можемо успешно да имплементирамо нове технологије, да идемо у корак са светом, а са друге стране, и да су грађани Србије то прихватили“, рекао је Мали.

Он је додао да је кроз свако коло наградне игре и кроз свако извлачење, расла свест о важности борбе против сиве економије што је и најважнији и највећи циљ наградне игре. 

Добитница Вера Костадиновић рекла је да су сакупили око стотинак рачуна, а да је добитни био рачун из куповине у хипермаркету.

„Селимо се коначно у свој стан. То нам је био дугорочан циљ, међутим, десиће се доста раније“, рекла је Вера, која је додала да није гледала извлачење и да је остала у чуду када је добила позив.

И добитник Братислав Милосављевић каже да још није свестан чињенице да је добио стан. Додаје да га је вест затекла у аутомобилу када се враћао кући, да се не сећа добитне куповине, али да је реч о рачуну из апотеке у насељу где живи. Када се слегну утисци са супругом ће видети шта ће са станом.

У овом циклусу наградне игре „Узми рачун и победи“ извучено је укупно десет нових власника станова у Београду, чија је укупна вредност око 1,9 милиона евра. Сви наведени станови налазе се у насељу Земунске капије.

За њих је укупно додељено око 105 милиона јединствених кодова. На апликацији за скенирање рачуна на дан финалног извлачења било је отворено 524.494 налога.

Сличне теме

Србија проналази своје изворе раста, што води ка даљем побољшању животног стандарда

Србија проналази своје изворе раста, што води ка даљем побољшању животног стандарда

Велико интересовање компанија за учешће на ЕКСПО изложби, америчке фирме добродошле

Велико интересовање компанија за учешће на ЕКСПО изложби, америчке фирме добродошле

Представљене измене за унапређење система електронских фактура

Представљене измене за унапређење система електронских фактура