Читај ми

Потписани уговори са првим добитницима станова у наградној игри „Узми рачун и победи“

1/4

Потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали и директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић потписали су данас у Влади Србије уговоре са првим добитницима станова у наградној угри „Узми рачун и победи“, Владаном Петровићем из Шапца и Малином Радисављевић из Блаца.

Владан и Малина су у првом извлачењу у суботу, 28. јануара, добили једноипособан, односно двособан стан у насељу Земунске капије у Београду, и то су прва два од укупно десет станова који ће бити додељени до краја овог циклуса наградне игре. 

Синиша Мали се захвалио свим учесницима наградне игре, и истакао да је до сада скенирано око 55 милиона рачуна са отворених готово 700.000 налога на апликацији „Узми рачун и победи“.

„Учешћем у наградној игри и узимањем фискалних рачуна подржавате напоре Владе Републике Србије у борби против сиве економије. Број пристиглих рачуна значи да су грађани Србије прихватили нови начин фискализације, али и дигитализацију, уместо слања рачуна и коверата“, рекао је Мали.

Он је истакао да је ово корак напред за све чиме, како је рекао, показујемо да смо способни да прихватимо нове технологије. 

Мали је поручио да се кроз наплату фискалних рачуна финансира буџет Републике Србије.

„Од тога градимо болнице, повећавамо пензије, плате, градимо ауто-путеве, београдски метро, школе, градимо лепшу и успешнију Србију“, рекао је Мали и позвао све грађане Србије да наставе да узимају фискалне рачуне и шаљу их за учешће у наградној игри. 

Добитници станова су, на церемонији потписивања у Влади Србије, поручили да није битан износ рачуна који се шаље да би вам се срећа осмехнула.

„Нисам гледао извлачење, јавила ми је мајка да сам добио стан“, рекао је Владан Петровић, и истакао да ће стан остати ћерци која ће сада моћи да студира.

Малина Радисављевић рекла је да је стан добила захваљујући рачуну од 210 динара који је послала.

„Нисам у почетку могла да верујем, деца су се највише обрадовала“, рекла је Малина.

Догађају је присуствовао и Малинин син Филип који није крио одушевљење наградом коју му је донела куповина „смокија“. 

Вредност наградног фонда наградне игре која је започела крајем децембра износи скоро 1,7 милиона евра, а последњи, пети круг, биће одржан 25. фебруара 2023. године.

Током првог кола наградне игре биће укупно пет извлачења током којих ће се додељивати по два стана. Шест станова се налази у Земуну, у насељу Земунске капије, а четири на Новом Београду, у Блоку 63, у Улици Јурија Гагарина.

У плану је још једно коло наградне игре када ће се доделити још десет станова.

Сличне теме

Србија проналази своје изворе раста, што води ка даљем побољшању животног стандарда

Србија проналази своје изворе раста, што води ка даљем побољшању животног стандарда

Велико интересовање компанија за учешће на ЕКСПО изложби, америчке фирме добродошле

Велико интересовање компанија за учешће на ЕКСПО изложби, америчке фирме добродошле

Представљене измене за унапређење система електронских фактура

Представљене измене за унапређење система електронских фактура