Читај ми

Министар Мали потписао уговор са добитником стана у насељу „Земунске капије“

1/5

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали потписао је данас са директором Републичке дирекције за имовину Јованом Воркапићем, директором Грађевинске дирекције Србије Мирком Петровићем и добитником стана Иваном Тодосићем уговор о додели двоипособног стана у насељу „Земунске капије“ у оквиру другог кола наградне игре „Узми рачун и победи“.

Том приликом, господин Тодосић је рекао да су он и супруга Драгица шетали градом када их је ћерка позвала и јавила им да је њихова коверта извучена у наградној игри.

„Боже здравља, план је да у стану живи ћерка јер она ради у Београду“, рекао је Тодосић.

Иванова супруга Драгица се захвалила Влади Републике Србије на организацији ове наградне игре и истакла да ће наставити да узимају и шаљу рачуне.

Министар финансија Синиша Мали пожелео је срећном добитнику пуно лепих тренутака и успомена у новом стану и захвалио се породици Тодосић на учешћу у наградној игри и њиховом доприносу у сузбијању сиве економије.

„Имали сте доста среће, само десетак коверата сте послали, а у оном базену сада има већ скоро пет милиона коверата. Хвала вам пуно што подржавате напоре Републике Србије како би се на успешан начин изборили против сиве економије“, рекао је министар Мали.

Он је том приликом нагласио и да је током ове недеље присуствовао на неколико важних састанака који се односе на имплементацију новог система фискализације и увођењу е-фактура.

„То су два велика пројекта које развија Министарство финансија, а која су везана за системско сузбијање и борбу против сиве економије“, истакао је министар.

Мали је рекао да је, када је реч о увођењу новог система фискализације, разговарао са свим произвођачима фискалних уређаја и софтвера, те да очекује да све буде спремно за имплементацију овог система до 1. јануара 2022. године.

„Зато нам је важна подршка свих грађана Србије, да кроз овакве наградне игре развијамо свест колико је значајна борба против сиве економије, колико је важно узимати фискалне рачуне приликом сваке куповине. Сваки пут када не узмете фискални рачун, ви де факто помажете том појединцу који је у сивој зони, уместо да помогнемо држави и нама самима. Држава сваки дан ради на системском сузбијању сиве економије, али без ваше помоћи, тешко да ћемо у томе успети“, нагласио је Мали.

Министар финансија је још једном позвао грађане да и даље узму учешћа у овој наградној игри наводећи да нас на јесен ове године очекује наредно коло.

Сличне теме

Мали:  Прво извлачење станова у наградној игри „Узми рачун и победи“ 14. октобра

Мали: Прво извлачење станова у наградној игри „Узми рачун и победи“ 14. октобра

Потписан Уговорни споразум за пројектовање и изградњу Депоа Макиш

Потписан Уговорни споразум за пројектовање и изградњу Депоа Макиш

Потписан Финансијски проткол влада Републике Србије и Републике Француске

Потписан Финансијски проткол влада Републике Србије и Републике Француске