Читај ми

Министар Мали потписао уговор са добитницом стана у оквиру другог кола наградне игре „Узми рачун и победи“

1/7

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали потписао је данас, заједно са директором Републичке дирекције за имовину Јованом Воркапићем, директором Грађевинске дирекције Србије Мирком Петровићем и добитницом стана у оквиру другог кола наградне игре „Узми рачун и победи“ Вером Палушек, уговор о додели двособног стана у насељу „Земунске капије“.

Министар Синиша Мали честитао је породици Палушек на вредној награди и истакао да је Верина коверта извучена из базена у коме се у том тренутку налазило преко три милиона коверата.

„Драго ми је што сте решили да наставите да учествујете у наградној игри и што сте сваку вашу куповину завршавали узимањем фискалног рачуна“, рекао је Мали.

Министар је у изјави за медије нагласио да су показатељи за мај месец одлични када су у питању приходи од пореза на додату вредност, пореза на добит предузећа, доходак грађана, као и од акциза, те да је сваки порески приход већи него што је првобитно планирано.

„Желим да се захвалим свим грађанима Србије, јер ови подаци показују да нам се привреда покреће, да је економија кренула да расте. То значи да је свест грађана да узимамо фискалне рачуне и тако водимо рачуна о уређеној и здравој Србији такође порасла“, истакао је Мали и изразио уверење да ће Верин пример допринети да још већи број грађана Србије настави и у већој мери да користи шансу да приликом сваке куповине узима фискалне рачуне.

Говорећи на тему борбе против сиве економије, министар финансија је нагласио да ће до септембра Србија имати нови акциони план за сузбијање сиве економије, али да највећи део те борбе чине сами грађани узимањем фискалних рачуна приликом сваке куповине.

„Наградна игра се наставља. Позивам све грађане да учествују, сакупљају фискалне рачуне, шаљу коверте и тиме допринесу изградњи лепше, боље и уређеније Србије“, закључио је Мали.

Овом приликом, срећна добитница Вера Палушек, која иначе живи у Бачкој Тополи, истакла је да је веома узбуђена јер се овако нечему није надала.

„Хвала господину који је баш моју коверту узео у руке. Свима желим да поручим да не одустају, да шаљу коверте и рачуне јер је то важно и за државу и за нас. Ни ја нећу одустајати, наставићу и даље да сакупљам и шаљем“, рекла је госпођа Палушек.

Сличне теме

Мали: Емитовањем зелене еврообвезнице Србија показала да је посвећена заштити животне средине

Мали: Емитовањем зелене еврообвезнице Србија показала да је посвећена заштити животне средине

Синиша Мали: Србија прва земља у региону и једина европска земља ван ЕУ која је емитовала зелене обвезнице

Синиша Мали: Србија прва земља у региону и једина европска земља ван ЕУ која је емитовала зелене обвезнице

Мали: Пројекат „Моја прва плата“ шанса за младе да у Србији остварују своје снове

Мали: Пројекат „Моја прва плата“ шанса за младе да у Србији остварују своје снове