Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
26. децембра 2019.
SINISA MALI, JORGOVANKA TABAKOVIC
SINISA MALI, JORGOVANKA TABAKOVIC, VLADIMIR MEDAN
MALI, TABAKOVIC, SPANOVIC, MEDAN, OBRADOVIC
1/

Министар Мали на промоцији нове Дина кредитне картице Комерцијалне банке

Министар финансија у Влади Републике Србије данас је присуствовао промоцији нове Дина кредитне картице Комерцијалне банке која је одржана у Комбанк дворани у Београду и том приликом грађанима Србије пожелео да у наредној и годинама које долазе имају још више новца и да домаћу картицу више користе.

Промоцији нове Дина кредитне картице Комерцијалне банке присуствовали су и гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић, као и председник ИО Комерцијалне банке Владимир Медан.

Реч је о картици која има најдужи модел отплате од свих кредитних картица из Дина програма банке, најповољнију каматну стопу и њоме се може плаћати на рате код трговаца са којима банка има уговорену сарадњу.

„Грађанима Србије желим да имају што више новца на тој картици, то је моја жеља за 2020. годину и године које долазе. Ми ћемо се као Влада потрудити да нам стандард расте из године у годину, да имамо још бољу и лепшу Србију, да расту плате и пензије и да се те Дина картице, на крају крајева, због тога и више користе“, истакао је министар Мали.

Он је истакао да ће у суботу 28. децембра бити представљен пројекат „Србија 2025“, инвестициони програм од преко 12 милијарди евра, који ће додатно допринети расту наше економије.

„Идемо са тим да нам се граде ауто-путеви, да нам расте наша економија, да нам расте наша привреда, што ће довести до већих прихода у буџету. То за грађане значи и веће плате и веће пензије“, рекао је Мали.

Он је навео да и цео банкарски систем треба да подржи очекивани раст, те да је зато важно да се развија и Комерцијална и остале банке, да се, како је оценио, шири дијапазон услуга и да се домаћи производ – Дина картица што више корсти.

Министар финансија честитао је гувернерки Табаковић на свим резултатима које је постигла Народна банка Србије и подсетио да је курс последњих година стабилан, као и инфлација.

Он је поновио да је захваљујући тешким мерама сада отворена могућност за напредак.

„Наша жеља је да још брже у наредном периоду дижемо и градимо стандард“, навео је Мали и грађанима Србије пожелео све најбоље у 2020. години.

Гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић оценила је да Комерцијална банка нуди широку лепезу производа.

„Немачка, Француска, нордијске земље и још пар оних које се сврставају у ред успешнијих, имају домаћу картицу. Србија се по много чему данас сврстава међу њих“, рекла је гувернерка Табаковић.

Председник ИО Комерцијалне банке Владимир Медан каже да су одлучили да прошире понуду, уз наставак подржавања и промовисања националног картичног бренда, и то издавањем нове Дина картице, али и проширењем функционалности постојећих дебитних картица.

„На овај начин, Комерцијална банка конкретно доприноси даљем финансијском и укупном привредном развоју Србије, и доказује да са последњим, одличним пословним резултатима нећемо стати“, навео је Медан.

 

Фото: Танјуг