Читај ми

Мали потписао уговор са добитником стана у првом јесењем извлачењу наградне игре „Узми рачун и победи“

1/4

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали и директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић потписали су данас уговор о додели трособног стана у насељу „Земунске капије“ са првим добитником у оквиру јесењег циклуса наградне игре „Узми рачун и победи“ Титомиром Стојковићем из Болеча.

Стојковић је на потписивање уговора дошао са супругом Јелком, сином Игором и ћерком Наташом Милошевић и поручио да је пресрећан, али и захвалан на вредној награди коју је освојио. 

„Захваљујем се својој породици и наравно Влади Републике Србије. Апеловао бих на све грађане да сакупљају фискалне рачуне и да их шаљу, јер тиме доприносе сузбијању сиве економије“, рекао је он и додао да је сакупљао рачуне од априла, те да је укупно послао 13 коверата и да му је тај број био срећан.

Министар Мали је честитао добитнику и напоменуо да је његова срећна коверта извучена из базена у којем се налазило чак 8,3 милиона коверата. До овог тренутка је, како је рекао, пристигло више од 8,5 милиона коверата са фискалним рачунима и слиповима.

„Желим Вам да у том стану доживите пуно лепих тренутака са децом и унуцима. Најважније је да грађани Србије и даље развијају свест о важности борбе против сиве економије, и зато их позивам да и даље скупљају и шаљу фискалне рачуне. Ми нисмо током лета правили паузе, све коверте које су пристизале су у базену, а сада их има негде око 8,5 милиона. Учеснике очекују вредне награде - чак осам станова и 30 аутомобила“, рекао је Мали и додао да је то прилика да се буди свест и говори о сузбијању сиве економије.

Мали је напоменуо да од 1. новембра ове године креће транзициони период за нови модел е-фискализације, што значи да ће обвезници фискализације прећи на нови модел уређаја, који може да буде и таблет, лаптоп, мобилни телефон, а који ће уз одговарајући софтвер представљати фискални уређај. Обавезници фискализације имају обавезу да пређу на овај модел до 30. априла 2022. године. 

„То је нови систем, који је у потпуности усклађен са новим добом и много ће допринети сузбијању сиве економије. Оно што је важно за грађане Републике Србије је да ћемо сви ми, када будемо нешто куповали, бити прави контролор промета, односно да ли су фискални рачуни који се издају валидни или нису. Они ће имати QR код који ће моћи да се скенира преко мобилних телефона и тако ће свако моћи да види да ли је рачун валидан или не. Сви заједно ћемо бити бољи и ефикаснији у сузбијању сиве економије“, навео је он. 

Напоменуо је да је сива економија штетна за све нас и за државу, која губи део средстава, која би могла да буду искоришћена за још већа улагања. 

„Не заборавите да од сваког динара који не уђе у буџет корист имају само они који раде у сивој зони. Када имамо новца у буџету, онда имамо новац за финансирање наших здравствених установа, за повећање плата, повећање пензија, набавку вакцина, набавку респиратора, изградњу аутопутева, свега онога што утиче на квалитет живота Србије“, објаснио је Мали.

Све информације о наградној игри грађани могу пронаћи на сајту: www.uzmiracun.rs, а на располагању им је и контакт центар путем мејла kontakt@uzmiracun.rs

Сличне теме

Министар Синиша Мали разговарао са шефом Делегације ЕУ Емануелом Жиофреом

Министар Синиша Мали разговарао са шефом Делегације ЕУ Емануелом Жиофреом

Станивуковић: Почео девети циклус израде ЕРП-а за период од 2023. до 2025. године

Станивуковић: Почео девети циклус израде ЕРП-а за период од 2023. до 2025. године

Министар Синиша Мали разговарао са замеником министра Ирана Алирезом Пејманпаком

Министар Синиша Мали разговарао са замеником министра Ирана Алирезом Пејманпаком