Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
05. фебруара 2021.
IMG
IMG1
IMG2
SINISA MALI
IMG4
1/

Мали потписао уговор са добитницом стана у насељу „Земунске капије“

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали данас је потписао уговор са добитницом стана у оквиру другог кола наградне игре „Узми рачун и победи“, Јеленом Обрадовић из Београда и са директором Републичке дирекције за имовину Јованом Воркапићем.

Добитница стана у насељу „Земунске капије“ каже да је била убеђена да ће добити неку од вредних награда и да је пресрећна јер је њена коверта извучена из базена у којем се у том тренутку налазило 8,6 милиона коверата са фискалним рачунима. Истиче да њеној породици ова награда много значи, јер је са супругом Миланом свакако планирала да подигне кредит за већи стан, у којем би комфорније живели са ћеркама Дуњом и Таром.

„Стварно смо пресрећни и ово је за нас невероватно. Једва чекамо да уђемо у нови стан“, рекла је она и додала да ће наставити да подржава борбу против сиве економије и када се наградна игра заврши.

Јелена Обрадовић, која је иначе професорка биологије, а супруг научник и ради у Институту за нуклеарне науке „Винча“ нагласила је да је уверена да је од тридесетак коверата које је послала, она која је извучена, пристигла у базен још у децембру 2020. године.

„Реч је о плавој коверти, коју смо ћерка Тара и ја припремиле. Чини ми се да је послата у децембру. Стално смо слале коверте других боја“, навела је она и захвалила се Влади Републике Србије и министру Малом на организацији наградне игре „Узми рачун и победи“.

Министар Мали је нагласио да је стан нашао свој пут до људи, који ће на тај начин решити свој стамбени проблем.

„Ова наградна игра с једне стране подржава борбу против сиве економије и бољу наплату пореза, а с друге стране помогли смо предивној породици, да из тесног стана имају могућност да се преселе у већи“, рекао је министар и додао да је задовољан ефектима наградне игре.

Навео је да је, према последњим подацима, пристигло око 9 милиона коверти за учешће у наградној игри.

„Презадовољан сам одзивом, али ми сада више причамо о фискализацији, о фискалним рачунима, и овде није само реч о наградној игри. Борба против сиве економије полако постаје свест свих нас, да уколико не узмемо фискални рачун, оштетили смо не само нас, већ и државу“, рекао је Мали.

Министар је подсетио да ће Влада Републике Србије наредне недеље изаћи са новим предлогом мера економске помоћи грађанима и привреди.

„Тај новац од негде треба да се исплаћује. Што се више боримо против сиве економије, то смо бољи и јачи и имамо могућност да повећавамо плате и пензије, да подржавамо оне којима је помоћ најпотребнија“, закључио је Мали.