Читај ми

Додељен још један двоипособан стан у Земунским капијама

Министар финансија Синиша Мали потписао је данас са директором Републичке дирекције за имовину Јованом Воркапићем и добитницом стана Маријаном Ђекић, уговор о додели двоипособног стана у насељу „Земунске капије“, у оквиру наградне игре „Узми рачун и победи“.

Маријанина коверта је извучена из базена у коме је у тренутку извлачења било више од 10 милиона коверата.

Маријана Ђекић живи у Београду и поседује мањи стан, али је сада добила још један. 

„Захваљујем Влади и Министарству финансија на овој извученој награди. Нисам могла да верујем да тако нешто може да ми се деси. Послала сам прошлог четвртка неких 10 до 15 коверти, укупно педесетак до сада. Ово је исправна игра и желим да поручим другим грађанима да буду упорни и учествују“, рекла је Ђекић. 

Она је потписала уговор у друштву супруга Зорана Ђекића и братанца Вукашина Павловића.

Министар финансија Синиша Мали захвалио се Маријани и њеној породици на учешћу у наградној игри.

„Желим да вам захвалим што учествујете у овој нагрдној игри и што подржавате напоре Министарства финансија и Владе да се заједно боримо против сиве економије. Ово је велика срећа, с обзиром на то да имамо 10,5 милиона коверата у базену, али срећа прати храбре. Зато свака част и пуно лепих тренутака вам желим у том стану“, рекао је Мали. 

Он је подсетио да ће данас посланици у Скупштини Србије изгласати измене и допуне Закона о фискализацији, те да ће тиме бити завршен правни оквир за спровођење новог система фискализације у Србији. 

„Од 1.новембра ове године, до краја априла наредне године, трајаће транзициони период у коме ће паралено постојати стари и нови модел фискаилзације. Након тога, од 1.маја наредне године идемо са новим системом. Оно што је за вас важно, као потрошаче, је да ће по новом систему сваки фискални рачун имати QR те ће одмах моћи са мобилним телефоном да провери да ли се ради о исправном или неисправном фискалном рачуну. Тако и грађани постају на неки начин контролори исправности фискалних каса и рачуна“, рекао је министар и навео да се тако практично повећава број људи заједничким снагама раде на сузбијању сиве економије. 

Мали је подсетио да нов систем фискализације неће коштати ни динара привреднике у Србији и да су уведене субвенције за куповину тих нових уређаја, у износу од сто евра по продајном месту и сто евра по уређају. 

Како је навео од 15. октобра креће пријављивање за субвенције путем портала Пореске управе еПорези и траје до краја јануара. 

Позвао је све фискалне обвезнике да што пре крену у процес фискализације јер се од 1. новембра креће у његову имплементацију. 

Треће извлачење у оквиру јесењег циклуса наградне игре "Узми рачун и победи 2021" одржано је у суботу, 2. октобра, на Радио-телевизији Србије. Тада је подељено пет аутомобила "фијат 500Л", као и стан у Београду, у насељу Земунске капије.

Све коверте пристигле од 15. априла 2021. године учествују и у свим извлачењима јесењег циклуса.

У наградној игри коју организује Влада Србије, уз подршку НАЛЕД-а, право учешћа имају грађани који пошаљу коверте са 10 фискалних рачуна или 10 слипова, не старијих од 1. априла 2021. године са минималним појединачним износом од 100 динара.

Све информације о наградној игри грађани могу пронаћи на сајту www.uzmiracun.rs, а на располагању им је и контакт центар путем мејла kontakt@uzmiracun.rs, за додатна питања и подршку.

Наградна игра "Узми рачун и победи" показала се као одличан пут за сузбијање сиве економије и Влада Републике Србије и НАЛЕД верују да ће и овај циклус наградне игре, као и сви претходни, допринети подизању свести грађана о значају узимања фискалних рачуна и довести до смањења стопе сиве економије у Републици Србији.

Сличне теме

Синиша Мали: Почела исплата 20 евра новчане помоћи државе

Синиша Мали: Почела исплата 20 евра новчане помоћи државе

Министарство финансија издало нови број часописа „Финансије“

Министарство финансија издало нови број часописа „Финансије“

Министар Синиша Мали са новим амбасадором Француске Пјером Кошером разговарао о заједничким капиталним пројектима

Министар Синиша Мали са новим амбасадором Француске Пјером Кошером разговарао о заједничким капиталним пројектима