Читај ми

Данас креће уплата 100 евра пензионерима, почео са радом и контакт – центар

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали изјавио је да је данас за око 950.000 примаоца пензија почела уплата 100 евра једнократне помоћи, те да ће они свој новац већ сутра моћи да подигну у својим банкама.

“Данас креће исплата новчане помоћи од 100 евра, а најпре ће тај новац добити 950.000 пензионера, који ће већ сутра моћи да га подигу у својим банкама. Онда крећемо сукцесивно да исплаћујемо и кориснике новчане социјалне помоћи”, рекао је Мали гостујући на ТВ Пинк уз напомену да је реч о укупно два милиона људи.

Примаоцима пензија, који претходно нису имали отворене текуће рачуне, већ су новац примали на кућну адресу, отворени су једнократни наменски рачуни у Банци Поштанска штедионица. Они ће новац моћи да подигну и у најближој пошти.

Према речима министра, за остале пунолетне држављане Србије, вест је и да је од данас почео да ради контакт – центар, те тако позивањем на број 0800 101 100 могу да остваре право на помоћ од 100 евра. То је још једна опција за пријаву, поред тога могу да се пријаве и електронским путем на веб адреси www.idp.trezor.gov.rs.

Министар је нагласио да ће исплата и за све остале грађане Србије ићи сукцесивно те да ће до прве недеље јуна бити исплаћена свима, много раније него што је претходно било најављено. Он је подсетио да је остављен рок да се сви пријаве до 5. јуна, а да би процес исплате целог износа за све требало да буде завршен најкасније два дана након тог рока.

“Контакт – центар је ноћас пуштен у рад и већ од јутрос имамо 1.711 пријава”, прецизирао је он и додао да је импресионан цифром од 3.080.000 грађана који су се од среде пријавили преко електронске апликације.

Како је навео, када се на тај број дода и још два милиона грађана за које исплата креће већ данас, онда се долази већ до 5 милиона људи.

Сличне теме

Мали: Данас исплата минималца, а прекосутра почиње уплата помоћи грађанима

Мали: Данас исплата минималца, а прекосутра почиње уплата помоћи грађанима

Министар Мали разговарао са новим директором ЕБРД-а Матеом Коланђелијем

Министар Мали разговарао са новим директором ЕБРД-а Матеом Коланђелијем

Данас следи исплата 30 евра корисницима социјалне помоћи и лицима лишеним слободе

Данас следи исплата 30 евра корисницима социјалне помоћи и лицима лишеним слободе