Čitaj mi

Dinkić očekuje uspešno okončanje aranžmana sa MMF-om

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić izrazio je danas očekivanje da će trogodišnji aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) biti uspešno okončan.

Dinkić je posle potpisivanja ugovora o stambenom kreditiranju sa predstavnicima Prokredit banke istakao da je objavljivanje tendera za privatizacionog savetnika za Naftnu industriju Srbije (NIS) za predstavnike MMF-a krupan korak ka uspešnom okončanju tekućeg finansijskog aranžmana. Ostalo je još da Skupština Srbije usvoji zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju, ukazao je ministar finansija.

On je najavio da će tokom boravka u Vašingtonu, od 23. do 25. septembra, gde će prisustvovati Skupštini MMF-a i Svetske banke, zvaničnicima MMF-a predstaviti dobre rezultate koji su tokom ove godine postignuti u oblasti privrede, finansijske discipline i strukturnih reformi.

Prema njegovim rečima, izveštaj Svetske banke u kome je Srbija predstavljena kao lider u brzini sprovođenja reformi u prošloj godini najbolja je potvrda činjenice da je Vlada Srbije okrenuta reformama i da je njen rad više cenjen u inostranstvu nego u zemlji.

Dinkić je podsetio na to da rast društvenog proizvoda tokom ove godine iznosi približno 6 odsto, dok je deficit tekućeg platnog bilansa, koji je prošle godine bio 15 odsto, sada 10 odsto.

Slične teme

Vujovic: Serbia Aligning Fiscal Policy To EU Standards Expeditiously

HELP SERBIA- ACCOUNT BALANCE

HELP SERBIA- ACCOUNT BALANCE