Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
11. маја 2020.
1
4
3
2
1/

Синиша Мали: Спремни смо да додатно помогнемо најугроженијим секторима

Министар финансија Синиша Мали разговарао је данас у Привредној комори Србије са представницима Одбора Групације превозника путника у друмском саобраћају и групације Удружења за туризам. Састанку су присуствовали министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, као и представници Министарства саобраћаја, грађевинарства и инфратсруктуре, Удружења хотелијера и ресторатера Србије (HORES) и Националне асоцијације туристичких агенција (YUTA) и Удружења туристичких водича.

На састанку су размотрени предлози секторске подршке гранама привреде које су највише погођеним пандемијом вируса Ковид-19, а договорено је да ће у наредним данима бити формиране мање радне групе како би се у што краћем периоду донеле адекватне мере.

Након што су представници погођених сектора изнели своје предлоге, министар Синиша Мали је истакао да је држава спремна да им помогне, као и да смо озбиљно приступили новонасталој економској ситуацији и у рекордном року реаговали са економским мерама.

Циљ секторске подршке је, како је рекао, одржање ликвидности, што брже покретања привредне активности и очување радних места.