Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
07. фебруара 2019.

Министар Синиша Мали се састао са потпредседником ГИЗ-а Кристофером Бејром

Министар финансија Синиша Мали састао се данас са потпредседнком Извршног одбора Немачке развојне агенције (ГИЗ) Кристофером Бејром, са којим је разговарао о подршци коју Републици Србији пружа та организација.

Министар Мали је упознао Бејра са економском ситуацијом у Србији као и са одличним резултатима који су постигнути у месецу јануару, на чему му је Бејр честитао.

На састанку је било речи о успешно реализованом пројекту “Реформа јавних финансија” који је финансирала Влада Савезне Републике Немачке а реализовао ГИЗ, а након кога је у марту 2018. године започео нови пројекат “Реформа јавних финансија – Агенда 2030” за период 2018-2020” у износу од четири милиона евра. У септембру 2018. године је предложено да се пројекат продужи за још годину дана и додатних милион евра, као и наставак пројекта након 2021. године.

Пројекат је у претходном периоду подржавао реформу јавних финансија, a највише Управу царина, Пореску управу, Управу за јавни дуг, Управу за трезор, Централну јединицу за хармонизацију, АФКОС и буџетску инспекцију.

Пројекат има за циљ јачање система јавних финансија у погледу транспарентности, ефикасности и координације политика за имплементацију Агенде 2030, у складу са принципима доброг финансијског управљања.

Бејр је исказао задовољство због одличне сарадње коју ГИЗ има са Владом Републике Србије, са чим се министар Мали сагласио, а саговорници су се сложили да ће у будућности наставити да активно сарађују на разноврсним пројектима.