Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
06. септембра 2019.

Министар Синиша Мали разговарао са Фискалним саветом о буџету за 2020. годину

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали састао се данас са председником Фискалног савета Павлом Петровићем, са којим је разговарао о предлогу буџета за 2020. годину.

Саговорници су се сагласили да је добро што ће од наредне године кренути да се примењује тзв. „швајцарска формула“ за пензије, а министар је истакао да ће у ту сврху бити промењен Закон о буџетском систему.

Мали и Петровић су разговарали и о спровођењу инвестиционог плана, а министар је истакао да је тим поводом већ имао састанак са скоро свим председницима општина у Србији, те да ће до краја месеца они послати конкретне планове са приоритетним пројектима.

Павле Петровић је упознао министра са пројекцијама Фискалног савета када је реч о 2020. години, и изнео предлоге на који начин може да се искористи фискални простор.

Министар Синиша Мали је нагласио да имају исте циљеве и идеје, а саговорници су се сложили и да је важно наставити са даљим смањивањем оптерећења на зараде и са улагањем у капиталне пројекте.

Мали је закључио да је увек отворен за идеје и сугестије чланова Фискалног савета, а већ је заказан и наредни састанак за крај месеца септембра.

Састанку су присуствовали и државне секретарке Јелена Танасковић и Славица Савичић, помоћница министра Милица Јовановић, саветница Ана Јовић и чланови Фискалног савета Никола Алтипармаков и Данко Брчаревић.

siniša mali sastanak fiskalni savet