Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
08. марта 2021.
SINISA MALI SA KANDIDATKINJAMA SA EKONOMSKOG FAKULTETA
SINISA MALI U RAZGOVORU SA KANDIDATKINJAMA SA EKONOMSKOG FAKULTETA
SINISA MALI SA KANDIDATKINJAMA SA EKONOMSKOG FAKULTETA
SINISA MALI SA KANDIDATKINJAMA SA EKONOMSKOG FAKULTETA
JELENA POPOVIC I SINISA MALI
JELENA POPOVIC I SINISA MALI
JELENA POPOVIC I SINISA MALI
SINISA MALI
SINISA MALI
1/

Министар пожелео добродошлицу младим економисткињама у Министарство финансија

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали данас је примио шест  дипломираних економисткиња, доскорашњих студенткиња Економског факултета у Београду које су добиле посао у Министарству финансија, а уз честитке за 8. март, пожелео им је да покажу стечено знање и да остваре најбоље резултате у раду.

Министар Мали је нагласио да је давање прилике за запослење успешним студентима са Економског факултета у Београду пример давања шансе младима.

„Наша жеља је била да, заједно са Економским факултетом, најбољим студентима који су изразили жељу да раде у Министарству финансија, то и омогућимо. У овом тренутку, шест доскорашњих студенткиња почиње с радом и оне су добиле посао на одређено време. Уколико се добро покажу, даћемо им шансу да добију и уговоре на неодређено време и то у сектору буџета, фискалних ризика и макроекономских пројекција“, рекао је он.

Министар Мали, који је и иницијатор ове акције, истакао је да је одушевљен енергијом, као и жељом за новим сазнањима девојака које су добиле запослење.

„Потпуно сам импресиониран овим младим дамама и желим им пуно среће и успеха. Нека ово буде пример свакоме да зна да своје снове може да оствари овде, у нашој земљи. Ми смо као Влада отворени према новим младим кадровима. Моја жеља је била да своје снове остваре овде у Србији, а не у Аустралији, Канади, Америци. Ово је конкретан пример како заједно можемо да променимо неке ствари у нашој земљи“, навео је он.

Он је подсетио и на пројекат „Моја прва плата“, преко којег је око 5.000 предузећа запослило више од 8.500 младих људи.

„Са тим програмом ћемо наставити  и ове године. Оно што је за мене важно, као министра финансија, то је да ћемо већ у марту или априлу имати нови конкурс са Економским факултетом за још четири радна места за најбоље студенате тог факултета“, рекао је Мали.

Он је додао и да Министарство финансија припрема и трећи пакет помоћи привреди и грађанима Србије, те да ће младе даме које су почеле с радом, имати прилику да у томе учествују.

„Честитам 8. март свим дамама у нашој земљи, свим женама које раде у Министарству финансија и у Влади Републике Србије. Желим пуно успеха и лепих тренутака и за вас шест. Хвала, пре свега на поверењу које сте нам указали, да ваше прве кораке у раду, прво радно искуство, управо остварите у Министарству финансија Владе Републике Србије“, закључио је Мали.

Једна од примљених је Јелена Попов, која се срдачно захвалила на прилици која јој је указана, и напоменула да је тренутно на мастер студијама, те да следеће године планира да упише докторске студије.

„Велика ми је част што сам добила прилику да радим у најважнијем министарству у Републици Србији  и да будем део овако велике организације. Хвала на прилици, јер овде могу доста да научим, али и да покажем колико квалитетне кадрове даје Економски факултет у Београду. Радићу у Сектору за праћење фискалних ризика, што се надам да ће бити моја докторска дисертација наредне године“, рекла је она.

 

Фото: Танјуг