Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
18. децембра 2020.
BRANISLAV STOLIC, SINISA MALI I JOVAN VORKAPIC
PORODICA STOLIC I SINISA MALI
BRANISLAV STOLIC I SINISA MALI
PORODICA STOLIC I SINISA MALI
1/

Министар Мали потписао уговор са добитником стана у наградној игри “Узми рачун и победи 2020”

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали и директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић потписали су данас уговор са добитником стана у насељу Земунске капије у наградној игри „Узими рачун и победи 2020“, Браниславом Столићем.

Породица Столић из Призрена, Бранислав, супруга Ружица и деца Бојан и Бојана, већ двадесет једну годину живе у насељу Ресник као подстанари.

“Двадесет једну годину смо подстанари, а сада смо коначно решили најважније животно питање. Једва чекамо да се преселимо у наш стан. Захвални смо и пресрећни, јер коначно имамо нешто своје”, каже Бранислав Столић.

Министар Синиша Мали честитао је породици Столић на добијању стана и захвалио на учешћу у наградној игри која има за циљ да подигне свест грађана о борби против сиве економије.

“Мени је данас пуно срце и мислим да овај стан у насељу Земунске капије иде у праве руке. Имали сте пуно среће, било је укупно 5,2 милиона коверата, а извукли су баш вас, али сте ту срећу и заслужили, мислим да нисте могли да добијете лепши новогодишњи поклон. Породици Столић желим пуно лепих тренутака у овом стану и желим да вам захвалим што сте учестовали у наградној игри. Грађанима Србије желим да да поручим де је важно узимати фискални рачун, и то не само због наградне игре, већ и због тога што узимањем рачуна градимо лепшу и бољу Србију”, каже Мали.

Министар је још једном истакао значај узимања фискалних рачуна и навео да се новцем који се тим путем слива у буџет, финансирају важни пројекти за државу, али и помаже пензионерима са исплатом од 5000 динара, набављају вакцине, граде ковид болнице.

“Сваки пут када не узмете фискални рачун, варате не само државу, него, на крају крајева и себе. То је циљ ове наградне игре и зато понављам увек исту поруку и апелујем на грађане, немојте да, када не буде наградне игре, сви одмах заборавимо и престанемо да узимамо фискалне рачине, то треба да буде део наше свести јер, узимањем рачуна, дајемо пример лепше и уређене Србије”, каже Мали.

Министар је напоменуо да се наградна игра наставља и свим грађанима пожелео много среће у наредном извлачењу.

 

Фото: Танјуг