Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
12. фебруара 2021.
VUJOVIC, MALI I STIJOVIC
VUJOVIC, MALI I STIJOVIC
SINISA MALI I MIRJANA VUJOVIC
SINISA MALI
VUJOVIC, MALI I STIJOVIC
1/

Министар Мали потписао уговор са добитницом стана наградне игре „Узми рачун и победи“

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали потписао је данас уговор са добитницом стана у наградној игри „Узми рачун и победи“ Мирјаном Вујовић из Матарушке бање.

Вујовић је том приликом истакла да је првобитно била у великом шоку када је сазнала да је једна од 50 коверата које је послала извучена, али да је након тога уследио осећај неописиве среће.

„Имала сам предосећај да ћу добити нешто. Цела породица је учествовала у наградној игри. Нећу се селити у нови стан, оставићу деци да се договоре, ја ћу још мало у пензију“, каже Вујовић.

Министар Мали је том приликом честитао госпођи Вујовић и њеној породици на освојеном стану и истакао да је у том тренутку у базену било 9,3 милиона коверата, те да је велика срећа била на њеној страни.

„Према последњим подацима, у базену се сада већ налази 9,6 милиона коверата. Позивам што већи број грађана да пошаљу своје коверте са фискалним рачунима“, истакао је Мали.

Он је додао да је у последња два месеца, колико траје наградна игра „Узми рачун и победи“, велики број породица и људи освојило награду, али да игра још увек није готова.

„Оно што је мени као министру финансија важно јесте да на овај начин развијамо свест о томе да узимамо фискалне рачуне, без обзира да ли је наградна игра у току или не, јер на тај начин поштујемо државу“, оценио је Мали.

Министар је подсетио да је Влада Републике Србије јуче изашла са новим пакетом мера за помоћ привреди и грађанима и нагласио да се све то финансира из буџета, који зависи од прилива од фискалних рачуна и наплате пореза.

„Поделићу са грађанима Србије једну информацију која је за мене веома важна, а то је да смо у 2020. години имали већу наплату ПДВ-а него у 2019. години, упркос огромној кризи коју је изазвала пандемија вируса корона. То је потврда да нам се економска активност није смањила, да људи полако, али сигурно, схватају важност онога што улази у буџет Републике Србије, од чега градимо школе, болнице, купујемо лекове, вакцине, градимо аутопутеве, помажемо нашу привреду и повећавамо плате и пензије“, истакао је Мали.

Министар се захвалио свим грађанима Србије који редовно и уредно узимају фискалне рачуне и нагласио да се на тај начин гради лепша и боља Србија.